Strona główna

SERNIK OREO BEZ PIECZENIA

Składniki:

do przygotowania ciasta

  • 22 ciastka Oreo
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • 1 łyżka cukru

do wykonania masy

  • 450 g serka śmietankowego
  • 450 g bitej śmietany
  • 1 szklanka cukru
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 14 drobno posiekanych ciastek Oreo

 

 
 

Przygotowanie:
W blenderze zmieszać ciastka, roztopione masło i cukier. Całość wyłożyć na tortownicy i schłodzić przez 30 min. Dla lepszego efektu zalecane jest trzymanie ciasta w lodówce nawet do 1 godziny.

W trakcie chłodzenia ciasta możemy przygotować masę. Śmietanę i cukier puder ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy serek, mieszając całość na najniższych obrotach. Do uzyskanej masy dodać drobno posiekane Oreo. Zawartość umieścić na schłodzonym cieście.

Ciasto powinno przebywać w lodówce ok. 4 godzin. Dla lepszego efektu możemy przyozdobić je większymi kawałkami ciastek. Gotowe!