Strona główna

PIZZA Z GRILLA
Składniki:
- 250 g gotowego ciasta na pizzę
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 szklanka czereśni, wypestkowanych i pokrojonych na połówki
- 50 g sera koziego, pokruszyć
- 1 szklanka rukoli
- 1/2 szklanki octu balsamico
- 1 łyżka miodu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Wlej ocet balsamiczny i miód do rondla, dodaj szczyptę soli, zagotuj, potem redukuj przez 6-8 minut na małym ogniu (powinny zostać 3 łyżki sosu). Podgrzej oliwę, rozgnieć czosnek, wrzuć na patelnię, zamieszaj, odstaw na moment. W międzyczasie rozwałkuj ciasto i nadaj mu owalny kształt. Posmaruj posmaruj ciasto oliwą czosnkową najpierw z jednej strony. Ułóż na grillu. Grilluj, aż ciasto się zapiecze. potem przewróć, posmaruj wierzch oliwą. Grill około 2-3 minut z każdej strony. Zdejmij z grilla, posyp rukolą, kozim serem, ułóż czereśnie, skrop balsamico, oprósz solą i pieprzem. Gotowe!